Global Redovsining

6 Tips hur du väljer rätt redovisningsbyrå

Vad behöver man tänka på när man väljer redovisningsbyrå?

Oavsett om du är småföretagare eller del av en stor koncern har du förmodligen erfarenhet av hur komplicerat det är att anställa eller arbeta med nya personer och företag.

Beslutet att lägga ut vissa redovisningsuppgifter för ditt företag är ett beslut som du inte ska ta för lättvindigt. Den rätta redovisningskonsulten är en som är skicklig på allt ifrån skattehantering till strategisk planering för framtiden. För att hjälpa dig att hitta rätt har vi samlat våra 6 bästa tips för hur du väljer en redovisningsbyrå för ditt företag.

hur välja redovisningsbyrå

Vad gör en redovisningsbyrå?

Först och främst är det viktigt att förstå vad en redovisningsbyrå gör och vilka typer av uppgifter de utför. Kortfattat hjälper de dig med din eller företagets löpande bokföring. Detta innefattar årsredovisning, deklaration och moms. Men även arbetsgivaravgifter och löneutbetalningar.

Vad du sedan väljer att ta hjälp av är helt upp till dig. Vissa uppskattar ett heltäckande ansvar av redovisningsbyrån. Medans andra vill ha kontroll över vissa delar helt och hållet själv.

Innehåll

1. Ta reda på vad du behöver

Många redovisningsbyråer erbjuder olika redovisnings- och skattetjänster. Trots detta kommer behovet att skilja sig åt för varje företag på grund av flera faktorer. Bland annat företagets storlek, affärsbehov som tillväxt/expansion med mera.

Därför är det viktigt att ta reda på ditt företags behov. Behöver du frigöra tid från att hantera löner eller kanske rådgivning med skatteplanering? Redovisningskonsulten och ansvarsområdena behöver  matcha dina behov idag och  framtid när företaget växer.

2. Har företaget erfarenhet av din bransch?

Det är en stor fördel att inleda ett samarbeta med en byrå som har relevant företagserfarenhet. Detta kan vara grundläggande som att de jobbat med företag i er storlek, men även ha arbetat med företag i samma bransch. 

På så vis kan man ha erfarenhet av liknande utmaningar som är specifika för din bransch och kunna ge rätt rådgivning inför vissa beslut. Det finns även vissa specifika branschregler och lagar som man behöver förhålla sig till, vilket är positivt om redovisningsbyrån har kunskap om.

3. Omdömen och referenser

Ett jättebra tips är att ta reda på vilka redovisningsbyrån har jobbat med tidigare och se om de kan rekommendera deras tjänster. Det skadar inte att göra en bakgrundskontroll för att bekräfta tidigare eller pågående referenser. Man kan även kontrollera deras recensioner.

4. Jämför kostnader

Det är viktigt att ta hänsyn till ditt företags egna ekonomi. Framförallt ställa sig frågan om det är rimligt och görbart för er att anlita en extern part.

5. Vilka tjänster kan redovsiningsbyrån stå till tjänst med?

Se till att verkligen identifiera vad byrån kan hjälpa er med. Redovisningsbyråer har ofta en väldigt bred samt god kunskap om flera olika områden kopplat till ekonomi.

Vi på Global Redovisning är en komplett redovisningsbyrå som kan hjälpa er med allt från löpande bokföring, till  skatteplanering. Vi har även möjlighet att hjälpa er som startup och ge er god rådgvining när ni är i uppstartsfasen.

6. Kan redovisningsbyrån hjälpa er att växa?

Innan du bestämmer dig för att anlita en företagsrevisor bör du undersöka om samarbetet i slutändan kan leda till en tillväxt för företaget. Genom att erbjuda  ekonomisk rådgivning och support kan de till exempel hjälpa dig att investera i rätt projekt.

Vi på Global Redovisning finns alltid tillgängliga för era frågor, så tveka inte av att höra av er via formuläret längre ned eller via kontaktuppgifterna nedan:

08 – 556 686 60
kontakt@globalredovisning.se

Fyll i era uppgifter

Lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort